Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken wortels met zoetzure saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr wortels
2 stengels bleekselderij
100 gr peultjes (of 3 bosuitjes)
1 klein blikje ananas (4 schijven)
1 el olie
10 gr boter
zout en peper
1 tl suiker
1 klein blikje tomatenpuree 970 gr)
1-2 el ketjap manis (1-2 el gembersiroop)
1 volle tl maïzena

Bereiden

Maak de wortels schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes en haal de peultjes af. Snijd de ananas in stukjes (bewaar het sap). Verhit de olie met de boter in een wok of grote braadpan, en roerbak er op hoog vuur gedurende ±3 min de wortel en bleekselderij in.
Voeg suiker, zout en peultjes toe, zet het vuur laag en laat de groenten in de afgedekte pan in ± 7 minuten gaar worden. Roer de tomatenpuree, het ananassap, de ketjap, 1 dl water en desgewenst gembersiroop door het groentemengsel en laat alles even koken.
Roer de maïzena met 1 el water tot een glad papje, schenk dit al roerendde bij de groente en laat de saus binden.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep er op het laatst de ananas door.
Lekker met gebakken kipfilet en gekookte rijst.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken wilde spinazie
Gevulde paprikas 2
Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus
Gevulde koolrolletjes met mihoen
Gevulde Spaanse uien uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes